jueves, 9 de agosto de 2012

GRANERA

I seguim fent sortidetes d'entrenament i ara com estem de vacances, aprofitem per sortir entre setmana. Avui una nova ruta amb destí a Granera.
Hem quedat amb en Francisco a les 7.00h a Ripollet. Ens hem dirigit pel Polígon Santiga direcció Parets del Vallès. Des d'allà pujant per Lliçà de Vall, de Munt i Santa Eulàlia de Ronçana. Hem fet la pujada desde Bigues i Riells fins Sant Feliu de Codines. Paradeta tècnica per omplir bidons d'aigua a la font i represa del camí fins Castellterçol per enfilar la pujada a Granera per una carretera amb fantàstiques vistes, molt tranquil·la i amb una pendent no forta però si amb certa exigència.
Hem esmorzat al Restaurant L'Esclopet tot gaudint d'unes vistes espectaculars de la comarca del Moianès. Coma anècdota, comentar que al restaurant viu un lloro que menja costelles de xai!!! Sí, tot un sibarites d'ocell.

Granera és un poble petit amb cases de pagès i una hermita (Santa Cecília) del segle XI molt recomenable de visitar, com també el seu castell datat de l'any 971. Igualment tenen l'honor de disposar d'una església del segle XIII adosda a la rectoria i l'ajuntament. 


Des del mirador de Can Cucut podem gaudir de la visió de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt.

Vers les 11.00h hem reprès la marxa per tornar a casa en direcció Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès i finalment Sabadell. En total 97 Qm. La tornada ha estat presidida per una forta calor i aire calent que semblava com si estiguéssim dins un forn. Bon aiguri de l'ona de calor que s'anuncia.

Us recomanem aquesta sortida de totes totes.